Wilmots: “Een echte shock om een goede vriend als Waseige te verliezen”

Wilmots: "Een echte shock om een goede vriend als Waseige te verliezen"

De oud-bondscoach van de Rode Duivels Robert Waseige is op 79-jarige leeftijd overleden. “Het is een shock om een goede vriend te verliezen”, liet Marc Wilmots weten aan de RTBF. Wilmots was als speler nog kapitein van België op het WK van 2002, onder leiding van Waseige. “We hebben samen veel momenten doorgebracht”, vertelde Wilmots. “We gingen om de zoveel tijd nog samen eten. Het is iemand die ik zeer apprecieerde omwille van zijn humor en zijn visie op het voetbal. Ik kon altijd op zijn steun rekenen als ik een belangrijke beslissing moest nemen. Hij stond altijd klaar.”

“Hij is een van de weinigen die van een goede speler een hele grote kon maken. Als mens was hij vooral eerlijk en rechtuit. Het was ook een echte familieman die altijd klaar stond voor zijn kinderen, hij kon veel doen voor anderen.”

Waseige leidde de Rode Duivels tussen 1999 en het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan. België werd toen uitgeschakeld in de achtste finales tegen Brazilië (2-0), na een twijfelachtig afgekeurd doelpunt van Wilmots.

bron: Belga