Lokale bui mogelijk op donderdag

Lokale bui mogelijk op donderdag

Het blijft vandaag droog met zonnige perioden en temperaturen tot 26 graden. Maar voor morgen verwacht het KMI wat regen. Het blijft dan wisselend tot zwaarbewolkt met lokaal enkele buien. Het is wel zacht, met maxima in het centrum rond 23 à 24 graden.

Vrijdag wordt het opnieuw droog en wisselend bewolkt met vooral hoge en middelhoge wolkenvelden. De temperatuur bedraagt dan zo’n 25 graden in het centrum. Aan zee steekt ’s namiddags een zeebries op, het wordt er niet warmer dan 20 à 21 graden.

Zaterdag zou een regenzone van west naar oost over het land trekken, waarbij vooral na de middag ook onweer kan losbarsten. Het is hierdoor veelal zwaarbewolkt. In de loop van de avond wordt het droog vanaf het westen en verschijnen er opklaringen. Het is nog vrij warm met maxima rond 25 graden in het centrum.

Zondag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met over het zuiden van het land nog een buienkans, elders blijft het waarschijnlijk droog. In de late namiddag worden de opklaringen breder. Het kwik stijgt naar zo’n 23 graden.

Vanaf maandag komen we onder invloed van hoge druk en wordt er steeds warmere lucht naar onze streken aangevoerd. Het wordt opnieuw hoogzomer dan.

bron: Belga