Autoriteiten vinden 400 kilogram cocaïne in graafmachine

Autoriteiten vinden 400 kilogram cocaïne in graafmachine
Facebook / ACT Policing

De Zuid-Afrikaanse politie heeft bijna 400 kilogram aan cocaïne gevonden die verstopt zat in een graafmachine. Door samen te werken met hun Australische collega’s wisten ze de twee verdachten te arresteren.

Doorheen de geschiedenis gebruikten drugdealers al ontelbaar veel methodes om hun smokkelwaar te vervoeren. Daarvoor komen ze vaak creatief uit de hoek, zo ook deze keer. Op een boot in Zuid-Afrika vond politie een graafmachine die volledig gevuld was met drugs. De boot zou de 384 kilogram cocaïne helemaal tot in Australië voeren.

Omdat ze de daders wouden betrappen, besloten de Zuid-Afrikaanse autoriteiten samen te werken met de Australische politie en lieten ze de vracht toch vertrekken. Eenmaal in Australië sloeg de politie twee verdachten in de boeien die de drugs kwamen ophalen.

Vaardigheden en uitrusting

“Onze agenten hebben zeer geavanceerde technologie tot hun beschikking. Deze vangst laat zien dat hoe moeilijk misdadigers het ons ook maken, we de vaardigheden en uitrusting hebben om de smokkelwaar te vinden. Zelfs als ze de drugs in machines lassen”, zegt commisaris Sharon Huey van de Australische grenswacht aan de nieuwszender 10Daily. De cocaïne zal geneutraliseerd worden.