Zonnig weer op woensdag, maar donderdag kans op regen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Er komen tijdens de namiddag en avond geleidelijk opklaringen vanaf het westen en het zuiden. Het blijft overal droog en de maxima variëren van 17 tot 23 graden. 's Nachts wordt het op de meeste plaatsen licht bewolkt, maar in het westen van België is er tegen de ochtend kans op mist. De minima liggen rond de 10 graden, zo voorspelt het KMI. Woensdag is het eerst op de meeste plaatsen zonnig, enkel in het noordoosten van België kunnen er nog wat lage wolken hangen. In de loop van de dag is het droog met zonnige perioden en enkele stapelwolken, die zich vooral in het binnenland kunnen ontwikkelen. Later verschijnen er hoge wolken in het westen van het land. Maxima van 20 tot 25 graden.

Tijdens de nacht van woensdag breiden de hoge wolken zich vanuit het westen uit over het hele land. Op het einde van de nacht kunnen er in het westen enkele buien vallen. Minima van 11 tot 16 graden.

Donderdag wordt het gedeeltelijk tot soms zwaar bewolkt, met wat regen of een plaatselijke bui. De maxima liggen tussen 20 of 21 graden aan zee en 25 of 26 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. Vrijdag wordt het meestal droog. Zonnige perioden wisselen af met wolkenvelden, bij maxima van 20 tot 25 graden.

Zaterdag zou het 's ochtends nog droog moeten zijn, maar in de loop van de dag komt er af en toe meer bewolking waaruit plaatselijk buien kunnen vallen. De maxima variëren dan van 23 tot 28 graden. Zondag wordt overwegend droog weer met zonnige perioden en af en toe meer wolkenvelden. Maxima van 22 tot 27 graden.

bron: Belga