Na-Tourcriterium Aalst - Peter Sagan past voor na-Tourriterium na "incident met warmbloedige vrouwen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De organisatoren van het na-Tourcriterium in Aalst hebben dinsdag de komst van Thomas De Gendt, Tim Merlier en Remco Evenepoel bevestigd. Ze gaan ook vol voor Wout van Aert en voor de Tourwinnaar, "wie dat ook wordt". Peter Sagan, de voorbije jaren er telkens wel bij in de groene trui, past deze keer. De Slovaak heeft geen zin meer in de trip naar Aalst "na een incident met warmbloedige vrouwen vorig jaar". "Onmiddellijk na de podiumceremonie hebben we Sagan vorig jaar met veel moeite kunnen overtuigen om zich te laten bewonderen in de VIP-ruimte. Op een zeker ogenblik zijn daar een reeks warmbloedige vrouwen dat podium opgesprongen. We hebben hem moeten afvoeren via een achterpoortje", verduidelijkte organisator Renno Roelandt aan TV Oost Nieuws. "Uitermate gelukkig was die jongen niet. Ik vermoed dat hij niet meer wil komen. Hij was zo aangeslagen. Nu, Sagan is al enkele keren naar Aalst gekomen. Dus het is geen werelddrama."

"Met Wout van Aert, wel een onmisbare pion in ons geheel, zijn we ernstig bezig en de Tourwinnaar willen we ook absoluut. Dat zijn we verplicht aan onze stand. Er is een grote kans dat de wielerfans de gele trui zullen zien in Aalst. Maar het is afwachten wie de Tour wint, want er zijn nog zeker vijf kandidaten. Wij mogen niet verkeerd gokken, hè. Want dan ben je je centen kwijt."

De organisatoren proberen ook nog om Dylan Teuns, Oliver Naesen en Greg Van Avermaet binnen te halen. Het criterium wordt maandag 29 juli, daags na de Tour, gereden.

.

bron: Belga