AA Gent wacht op finaal verdict van BAS: "Communicatie van UEFA is irrelevant"

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent geeft de hoop op Europees voetbal in het komende seizoen nog niet helemaal op. Ook niet nu de Europese voetbalbond UEFA tot nader order geen Europese uitsluiting oplegt aan KV Mechelen. "We wachten op de eindbeslissing van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Al de rest is niet relevant", reageerde algemeen manager Michel Louwagie bij persagentschap Belga. KV Mechelen was als bekerwinnaar rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van de Europa League. Maar door het matchfixingschandaal was het onduidelijk of Malinwa Europa wel in mocht. De UEFA zou zich daarover uitspreken, maar schuift de hete aardappel door naar het BAS. In afwachting van het eindvonnis van het arbitragecollege mag KVM gewoon de poules van de Europa League in.

Die communicatie van de UEFA betekent ook dat AA Gent komend seizoen geen Europees voetbal zal spelen. Antwerp treedt volgende week donderdag in de tweede voorronde van de Europa League aan tegen het Roemeense Viitorul Constanta. Bij een Mechelse veroordeling tot Europese uitsluiting door het BAS zouden de tickets opschuiven: AA Gent tegen Viitorul Constanta, Antwerp naar de derde voorronde.

Maar AA Gent laat zich niet gek maken door de voorlopige beslissing van de UEFA. "Die is eigenlijk niet relevant. Het enige dat ertoe doet, is de beslissing van het BAS. Daar wachten we op", aldus Louwagie, die erkent dat het uitblijven van een duidelijke beslissing omtrent de Europese tickets problematisch is. De Buffalo's zijn ook niet officieel op de hoogte gebracht door de UEFA.

bron: Belga