Politie houdt vier weggelopen kinderen tegen na joyride van 1.000 kilometer

Australische politie houdt vier weggelopen kinderen tegen na vlucht van 1.000 kilometer
Foto Unsplash

Vier Australische kinderen hebben het Engels begrip joyride alle eer aan gedaan. De deugnieten waren thuis weggelopen en hadden de auto van hun ouders gestolen. Bijna duizend kilometer verderop werden ze opgepakt. 

De vier kinderen – tussen tien en veertien jaar oud – waren zaterdag vertrokken in Rockhampton, in de deelstaat Queensland. Ze hadden de wagen van een van de vaders gestolen en hadden ook contant geld en vishengels bij zich. Een van de jongeren had een afscheidsbrief achtergelaten voor de familie.

Opgesloten in auto

De politie kon het kwartet pas zondagavond tegenhouden. Dat gebeurde in Grafton, in de staat New South Wales, bijna duizend kilometer ten zuiden van hun vertrekpunt. De politieagenten moesten de wagen met geweld openen, omdat de kinderen zich erin hadden opgesloten. Er raakte niemand gewond, zo zegt politie-inspecteur Darren Williams.

De kinderen zijn nog niet ondervraagd, aangezien dat enkel kan gebeuren in aanwezigheid van een van de ouders. Williams zegt dat de lange tocht wellicht nog een staartje krijgt. Want uiteraard was geen van de vier kinderen in het bezit van een rijbewijs. Bovendien worden ze er ook van verdacht niet te hebben betaald in twee tankstations.