Duitser die voor de lol met loeiende ziekenwagen rondtoerde vliegt cel in

Foto Unsplash

Een 36-jarige Duitser moet voor een half jaar achter de tralies, omdat hij zich ten onrechte voor een officieel lid van een spoeddienst uitgaf, terwijl hij maar een hulpje in een ziekenhuis was. Zijn rijbewijs werd ook voor 5 jaar ingetrokken.

Op een mooie meidag besloot hij ervoor te gaan. Hij zette zijn zwaailichten en sirenes aan, met als gevolg dat aan verkeerslichten en kruispunten andere auto’s voor hem aan de kant gingen. De man werd maandag veroordeeld tot zes maanden celstraf voor het onwettelijk uitoefenen van een beroep.

Het rijbewijs van de 36-jarige Duitser wordt ook voor vijf jaar ingetrokken. Er is wel nog beroep mogelijk tegen de uitspraak. De man was actief als hulp bij een ziekenhuis, maar hij had niet het officiële statuut van hulpverlener. Hij mocht hooguit de ambulance in en uit de ziekenhuisgarage rijden, maar niet ermee de stad doorkruisen.

“Zware scheiding”

De man gaf voor de rechter toe dat hij onzorgvuldig had gehandeld. “Ik had net een zware scheiding achter de rug en een hoop persoonlijke problemen. Ik heb de rit door de stad gemaakt, omdat dit me een kick gaf”, zei de man. Hij had zelfs een nagemaakt paspoort ontworpen waarop stond dat hij een officiële hulpverlener was, mocht iemand hem daarnaar gevraagd hebben.