Trump haalt opnieuw zwaar uit naar parlementsleden

Trump haalt opnieuw zwaar uit naar parlementsleden

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag op Twitter opnieuw in felle bewoordingen uitgehaald naar enkele Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden met andere roots. Hij wil dat de “radicaal-linkse congresvrouwen zich verontschuldigen tegenover ons land, het volk van Israël en zelfs tegenover het kabinet van de president”. Het staatshoofd vindt dat de vrouwen zich moeten verontschuldigen voor “de vuile taal die ze hebben gebruikt en de verschrikkelijke dingen die ze hebben gezegd”. Bovendien zegt Trump dat “zoveel mensen boos zijn op hen en hun vreselijke en walgelijke acties”.

Zondag ontstond er ophef na enkele tweets van de president, die impliceerden dat de vier progressieve Democratische Congresvrouwen met een andere huidskleur “terug […] naar de plaatsen waar ze vandaan komen” moeten. Drie van hen zijn in de Verenigde Staten geboren.

De tweets kwamen er in een reactie op de kritiek van de Democratische parlementsleden omtrent de manier waarop de regering-Trump asielzoekers aanpakt.

bron: Belga