Richard Spencer aangesteld als tijdelijke defensieminister in VS

Richard Spencer aangesteld als tijdelijke defensieminister in VS

In afwachting dat de nominatie van Mark Esper als minister van Defensie wordt goedgekeurd door de Senaat, is Richard Spencer tijdelijk aangesteld als het hoofd van het Pentagon. Spencer is sinds november 2017 de “Secretary of the Army”, de hoogste civiele ambtenaar binnen het Amerikaanse ministerie van Defensie. Hij wordt zo de derde defensieminister in zeven maanden tijd. De Senaat kreeg maandag rond 15 uur lokale tijd het officiële bericht dat het Witte Huis Esper formeel voordraagt als minister van Defensie. Totdat de Senaat die nominatie goedkeurt, mag de 55-jarige Espen de taken nog niet uitvoeren en komt Richard Spencer tijdelijk aan het hoofd van het Pentagon.
Begin december stapte defensieminister Jim Mattis op uit protest tegen het beleid van president Donald Trump in Syrië.
Eerder had de Amerikaanse president Patrick Shanahan formeel benoemd, maar die deed om familiale redenen op 18 juni afstand van de post.
Espen wordt dinsdag gehoord door een commissie in de Senaat, die zich zal buigen over de nominatie voordat er gestemd wordt in de Senaat. Het is nog niet duidelijk wanneer die stemming precies zal plaatsvinden.

bron: Belga