Democraten plannen resolutie tegen Trumps "xenofobe tweets"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Democraten van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden willen een resolutie stemmen waarin de "xenofobe tweets" van president Donald Trump van afgelopen weekend veroordeeld worden. Dat heeft Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, gezegd. Zondag ontstond er ophef na enkele tweets van de president, die impliceerden dat vier progressieve Democratische Congresvrouwen met een andere huidskleur "terug [...] naar de plaatsen waar ze vandaan komen" moeten. Drie van hen zijn in de Verenigde Staten geboren.

"Dit weekend ging de president nog onder zijn eigen lage normen door schandelijke taal te gebruiken over leden van het Congres", zei Pelosi in een verklaring, terwijl ze haar Republikeinse collega's vroeg de Democraten te steunen in het veroordelen van de tweets.

De gematigde senator Susan Collins uit de Amerikaanse staat Maine was maandag de eerste bekende Republikein die zich openlijk verzette tegen Trumps tweet. "De tweet van de president waarin hij zei dat de verkozenen van het Congres moeten terugkeren naar waar ze vandaan komen was totaal misplaatst en moet worden ingetrokken", zei ze in een verklaring.

Trump verdedigde zijn tweets toen hij er in het Witte Huis naar gevraagd werd. Hij zei dat het Congresleden zijn die Amerika haten. "Als ze niet gelukkig zijn kunnen ze vertrekken, en weet je wat? Ik ben er zeker van dat er veel mensen zullen zijn die hen niet zullen missen."

bron: Belga