Fenomenale Wout van Aert sprint naar ritzege in Ronde van Frankrijk

Wout van Aert heeft de tiende etappe in de Tour de France gewonnen. Na 217,5 kilometer van Saint-Flour naar Albi was de 24-jarige Kempenaar in een massasprint sneller dan de Italiaan Elia Viviani en de Australiër Caleb Ewan. Jasper Philipsen werd zesde, Oliver Naesen negende en Greg Van Avermaet tiende.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

"Ik klop al die snelle mannen in de sprint, ik kan het niet geloven", reageerde Van Aert. "Dit gaat alles te boven." Na de Belgische tijdrittitel en twee etappes in het Critérium du Dauphiné (WT) is het voor Van Aert de vierde zege van het seizoen. De voormalige wereldkampioen veldrijden zorgde voor de derde Belgische ritzege in deze Tour. Dylan Teuns won de zesde etappe, Thomas De Gendt de achtste.

Waaieretappe

Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) behield de gele leiderstrui en nam bovendien meer voorsprong op de eerste achtervolgers. De 27-jarige Fransman heeft nu 1:12 voor op de Welshman Geraint Thomas. De Colombiaan Egan Bernal is op 1:16 derde.

Onder anderen de Fransman Thibaut Pinot, de Colombiaan Rigoberto Uran, de Australiër Richie Porte, de Deen Jakob Fuglsang, de Spanjaard Mikel Landa en de Italiaan Vincenzo Nibali verloren tijd in de waaieretappe.