Fraudeonderzoek Belgisch voetbal - Ook Belgische voetbalbond in verzet tegen beschikking Brusselse rechtbank

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) tekent derdenverzet aan tegen de uitspraak van de voorzitter van de Brusselse rechtbank in eerste aanleg. Dat heeft woordvoerder Stefan Van Loock zaterdag bevestigd. Eerder ging ook de Pro League in beroep. Het BAS besliste eerder deze week dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet kunnen degraderen, omdat de bondsactie in het kader van mogelijke matchfixing op het einde van seizoen 2017-2018 te laat is ingesteld. Het arbitragecollege sprak zich nog niet uit over de grond van de zaak, maar liet in een tussentijds vonnis al wel weten dat de degradatie onmogelijk opgelegd kan worden. Andere straffen zijn wel nog mogelijk.

Maar Beerschot diende donderdag bij hoogdringendheid een eenzijdig verzoekschrift in tegen die tussentijdse beslissing van het BAS. De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg gaf de Ratten ook gelijk. De voetbalbond en Pro League moeten wachten tot het BAS zijn finale oordeel heeft geveld. Pas na die einduitspraak kan bepaald worden of Beerschot in 1A of 1B moet uitkomen en hoe de reeksen er zullen uitzien. Door die juridische demarche van Beerschot, dreigt de competitie later van start te moeten gaan. Het BAS heeft namelijk tot eind augustus de tijd om te oordelen over het volledige dossier.

Net als de Pro League zal de KBVB echter derdenverzet aantekenen. Dat beroep werkt opschortend, waardoor de competitie voorlopig in 1A zoals gepland op 27 juli en in 1B in het eerste weekend van augustus kan starten.

Bron: Belga