Wimbledon - Simona Halep "had nooit gedacht dat ze een grastoernooi kon winnen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Ik had nooit gedacht dat ik een toernooi op gras kon winnen", vertelde Wimbledonwinnares Simona Halep (WTA-7) zaterdag op een persconferentie na haar 6-2, 6-2 zege tegen de Amerikaanse Serena Williams (WTA-10). "In Roemenië hebben we niet eens een grascourt." De 27-jarige Roemeense had een tactisch plannetje klaar tegen Williams, al zeven keer winnaar op het gras van de All England Club, en voerde dat perfect uit. "Ik wist dat ik heel agressief moest zijn en dat ik geen kans onbenut mocht laten. Ik mocht haar niet in de match laten komen, want ze is zo krachtig en sterk en heeft de ervaring om met elke situatie om te gaan. En op gras is het tegen haar nooit makkelijk."

Halep haalde een fantastisch niveau. Ze liet zich op slechts drie unforced errors betrappen, ongezien in een vrouwenfinale in Londen. "Ik ben zeker dat dit de beste wedstrijd van mijn leven was en ben er erg fier op. Ik ben blij met wat ik hier de jongste twee weken laten zien heb. Het gevoel dat ik nu heb, is moeilijk te beschrijven. Wimbledon winnen, is wel heel speciaal."

In elf vorige duels had Halep nog maar één keer gewonnen van Williams. "Ik heb me altijd een beetje laten intimideren door Serena. Ze is voor iedereen van ons een voorbeeld en inspiratiebron. Maar deze keer heb ik alleen aam mijn wedstrijd gedacht en niet aan mijn tegenstandster. Voor de wedstrijd heb ik besloten dat ik me alleen op mijn eigen spel zou concentreren. Ik wou ontspannen, positief, zelfzeker en vastberaden op de baan komen en het beste uit mezelf halen. Dat is aardig gelukt."

.

bron: Belga