Jupiler Pro League - Standard verliest van Sels en Straatsburg, Eupen klopt Leverkusen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Standard heeft zaterdag in Seraing zijn eerste nederlaag in de voorbereiding geleden. De Rouches gingen in hun galawedstrijd tegen de Franse bekerwinnaar Straatsburg met 0-2 onderuit. Ook KV Kortrijk verloor voor het eerst. Eupen trok in een spektakelstuk tegen de Duitse subtopper Bayer Leverkusen met 3-4 aan het langste eind. Ook Charleroi won. Antwerp speelde gelijk. De troepen van Michel Preud'homme werden geveld door de Franse spits Ajorque (14. en 69.), die beide treffers voor zijn rekening nam. De spitsen van de Luikenaars slaagden er niet in om doelman Matz Sels bij Straatsburg in verlegenheid te brengen. Halverwege de eerste helft viel Obbi Oulare geblesseerd uit. Standard opende met twee vlotte zeges tegen Belgische amateurclubs, maar speelde nadien gelijk tegen het Deense SönderjyskE en het Oekraïense FC Oleksandria. Volgende week houden de Rouches een generale repetitie tegen Nice.

Eupen zorgde wellicht voor het strafste resultaat door op bezoek bij Bayer Leverkusen met 3-4 te gaan winnen. De Oostkantonners stonden na ruim een halfuur 3-0 in het krijt, maar nieuwkomer Ciampichetti (35. en 38.) en Laurent (57.) zorgden voor de gelijke stand. Dankzij een own goal kon Eupen met een knap resultaat terugkeren naar België. Na gelijke spelen tegen de Duitse derdeklasser Viktoria Keulen en OH Leuven is het de eerste zege onder de kersverse Spaanse coach Benat San José.

KV Kortrijk leed dan weer zijn eerste verlies in de voorbereiding. Tegen het NAC Breda van onze landgenoot Arno Verschueren gingen de Kerels met 2-1 onderuit in Nederland. Toualy (66.) maakte de gelijkmaker, maar nadien moest doelman Bruzzese na een opstootje met rood naar de kant. NAC benutte de strafschop en smeerde Kortrijk zo zijn eerste nederlaag aan.

Antwerp blijft na twee makkelijke winsten tegen Brasschaat en Heist, drie draws op stage in Duitsland en een oefenzege op de Bosuil tegen Lokomotiva Zagreb (2-0) ongeslagen. In een oefenmatch tegen de Franse tweedeklasser Valenciennes werd zaterdag niet gescoord (0-0).

Sporting Charleroi boekte op de slotdag van zijn stage in het Duitse Kamen zijn tweede overwinning in de oefencampagne op het nieuwe seizoen. De manschappen van Karim Belhocine speelde na rood voor Diandy een uur lang met een man minder, maar won wel met 1-2 tegen de Duitse derdeklasser Uerdingen. Niane (45.) en Bedia (61.) namen de doelpunten voor hun rekening. Eerder verloor Charleroi van Utrecht (5-2), maar won het wel van La Louvière.

.

bron: Belga