Weerbericht: kans op intense buien

Weerbericht: kans op intense buien

Deze namiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met (soms onweerachtige) buien. Lokaal kan er vrij veel neerslag vallen op korte termijn. Ook wat hagel en hevige rukwinden zijn mogelijk. In de loop van de dag wordt het rustiger en droger met eerst in het westen opklaringen, nadien ook in het centrum. De maxima liggen tussen 20 graden aan zee en in de Hoge Venen en 23 of 24 graden in het centrum. De wind is matig en draait naar het noordwesten. Dat meldt het KMI. Vanavond trekken de laatste mogelijk nog onweerachtige buien weg uit het zuidoosten. Het wordt overal droog met tijdelijk brede brede opklaringen. Vannacht bereiken lage wolkenvelden ons land vanuit Nederland, maar het blijft overwegend droog. Op de Ardense hoogten kan de zichtbaarheid plaatselijk gereduceerd zijn. De minima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 graden aan zee.

Morgenochtend is het zwaarbewolkt met lokaal enkele buien, vooral in het noordoosten van het land. In de namiddag nemen de opklaringen toe, maar in het oosten kunnen enkele buien tot ontwikkeling komen. De maxima liggen tussen 17 graden op de Ardense hoogten en 21 of 22 graden in het centrum. Zaterdagavond wordt het overal droog en worden de opklaringen breder. In de loop van de nacht neemt de bewolking opnieuw toe vanuit het noorden. Het blijft zo goed als droog. De minima schommelen tussen 10 en 15 graden.

Zondag wordt het overwegend droog, op enkele spatjes regen na. In de voormiddag is het nagenoeg overal zwaarbewolkt. ’s Namiddags kunnen her en der meer opklaringen verschijnen, vooral dan in het zuiden. Mogelijk blijft het zwaarbewolkt in de noordelijke helft van het land. Het wordt 17 tot 20 of 21 graden.

Maandag blijft het overwegend grijs en fris. In het zuiden komt de zon meer tevoorschijn, elders blijft het meestal zwaarbewolkt en droog. De maxima blijven steken op zo’n 16 of 17 graden in de Ardennen en aan zee, 18 graden in het centrum en 19 of 20 graden in het zuiden.

Dinsdag blijft het droog en wisselend tot zwaarbewolkt. Maxima rond 20 of 21 graden in het centrum. Woensdag wordt het waarschijnlijk wisselend bewolkt bij maxima rond 23 graden. Donderdag draait de wind naar het westen tot zuidwesten en neemt de kans op een plaatselijke bui wat toe.

bron: Belga