Desselse oppositie wil extra gemeenteraad

door
Belga
Leestijd 1 min.

De lokale partij D&W wil een extra zitting van de Desselse gemeenteraad samenroepen na het nieuws over Kris Van Dijck, die burgemeester is in de gemeente. "We willen de burgemeester alle kansen geven om de situatie correct te kaderen." De D&W zegt ontzet te zijn over de feiten die donderdag naar boven werden gebracht door P-magazine. "Voorlopig bekijken we hoe de situatie verder verloopt, maar het is duidelijk dat we ons vragen stellen."

"Als gemeentebestuur hebben we o.a. ook een deontologische code", zegt raadslid Dirk Melis van de partij. "Het is daarom cruciaal dat we meer tekst en uitleg krijgen van de burgemeester. Hiervoor willen we een extra gemeenteraad samenroepen waar we de burgemeester alle kansen geven om de situatie correct te kaderen zodat we objectief tot een besluit kunnen komen."

De N-VA, waar Kris Van Dijck deel van uitmaakt, haalde een absolute meerderheid in 2018 en bestuurt alleen in Dessel. De D&W bracht in 2018 liberale en socialistische kandidaten samen en is de op een na grootste partij.

bron: Belga