Waasland-Beveren huurt Xian Emmers van Inter Milaan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Waasland-Beveren huurt Xian Emmers (19) voor één seizoen van Inter Milaan, met aankoopoptie. Dat hebben de Waaslanders bekendgemaakt. "Xian Emmers wordt al jarenlang aanzien als één van de grootste Belgische talenten", zo meldt Waasland-Beveren op de clubwebsite. "Xian was gegeerd wild op de transfermarkt. Internazionale had aangegeven hem een jaartje te willen laten rijpen. (Top)Clubs uit binnen- en buitenland waren sterk geïnteresseerd om van zijn diensten gebruik te maken, maar Emmers koos uiteindelijk voor Waasland-Beveren. Het project van Waasland-Beveren sprak hem het meest aan, opnieuw een bewijs dat de sportieve visie van de club haar vruchten afwerpt."

De centrale middenvelder, die alle nationale jeugdelftallen doorliep, werd al vroeg door Racing Genk weggehaald bij KFC Hamond. De zoon van voormalig Rode Duivel Marc Emmers verliet Limburg uiteindelijk in de zomer van 2015 voor Inter Milaan. Bij de Italiaanse topclub speelde hij voor de U17 en U19. Bij aanvang van het seizoen 2018-2019 werd Emmers opgenomen in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan US Cremonese, een Italiaanse tweedeklasser.

Morgen traint Emmers voor het eerst mee op de Freethiel. Hij zal het rugnummer 27 dragen.

Eerder op de dag zag Waasland-Beveren Nana Ampomah vertrekken naar Fortuna Düsseldorf. De Ghanees ondertekende bij de Duitse eersteklasser een contract voor drie jaar.

Bron: Belga