Vital Heynen gaat Italiaanse topclub Perugia trainen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vital Heynen is de nieuwe coach van Sir Safety Perugia. Dat maakte de Italiaanse topclub donderdag bekend. De 50-jarige Limburger zal de job combineren met die van bondscoach van het Poolse team. Heynen, die in 2018 Polen naar de wereldtitel leidde, stopte eerder dit jaar op vraag van de Poolse federatie als trainer van het Duitse Friedrichshafen, dat hij sinds de zomer van 2016 onder zijn hoede had. "Ik zal me honderd procent op mijn taak als bondscoach concentreren. Dat gaat al mijn energie vergen", klonk het toen. Blijkbaar heeft de voormalige trainer van Maaseik, Bankasi Ankara, Bydgoszcz, Tours, Duitsland en de Red Dragons zijn Poolse werkgever er nu toch van kunnen overtuigen dat hij er een club bij kan nemen.

"Het was onmogelijk om neen te zeggen tegen Perugia", verklaart Heynen op de website van Perugia. De Limburger maakte er nooit een geheim van dat hij ooit in het volleybalgekke Italië aan de slag wou gaan. "Aan een eerste gesprek met de voorzitter hield ik onmiddellijk een goed gevoel over. Ik houd ook van de stad Perugia, het is een stad die leeft voor volleybal, het publiek is geweldig. Het team zelf is echt top. Ik kom bij een ploeg die op alle vlakken mee kan strijden. Mijn ambitie is ook die van de club: winnen! De Italiaanse titel is het belangrijkste doel. Ik had in het verleden al wat contacten met Italiaanse clubs, maar nu waren de situatie, het moment en het team echt perfect."

Perugia werd in 2018 voor het eerst kampioen, nadat het twee keer (2014, 2016) net naast de titel greep. Afgelopen seizoen werd het opnieuw vicekampioen. In 2018 en 2019 veroverde het de Italiaanse beker, in 2017 werd Perugia runner-up in de Champions League, een jaar later pakte het brons.

.

bron: Belga