A$AP Rocky moet verstek geven voor Dour en Tomorrowland

De Amerikaanse rapper A$AP Rocky zal niet aanwezig zijn op het festival in Dour. Hij zit nog steeds opgesloten in Zweden nadat hij betrokken raakte bij een vechtpartij en moet daardoor zijn Europese concerten in juli afzeggen. Zijn plaats op de affiche wordt ingenomen door ScHoolboy Q, laat Dour weten.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

"A$AP Rocky zit voor een onbekende periode opgesloten in een Zweedse gevangenis voor een daad van zelfverdediging in een schermutseling. Als gevolg van deze jammerlijke situatie, is hij verplicht zijn optredens op Europese festivals en Europese optredens in juli te annuleren", kreeg het festival te horen van de entourage van de rapper. Dat betekent dat hij ook niet op het podium van Tomorrowland zal staan later deze maand.

Geen verrassing

De annulering komt niet geheel als een verrassing. De New Yorker, echte naam Rakim Mayers, werd vrijdag in voorhechtenis geplaatst nadat hij op 30 juni na een concert in Stockholm betrokken raakte bij een vechtpartij. Daardoor moest hij al een aantal concerten afzeggen.

A$AP stond zondagavond van 23.15 tot 00.15 uur geprogrammeerd op de Last Arena. Zijn plaats wordt ingenomen door ScHoolboy Q.

ScHoolboyQ @ScHoolboyQ replaces A$AP Rocky !

The A$AP Rocky show is cancelled. ScHoolboy Q will replace him this Sunday on the Last Arena from 23h15 to 00h15.

— Dour Festival (@dourfestival) July 11, 2019