UCI lanceert grootschalige bevraging om wielrennen aantrekkelijker te maken

UCI lanceert grootschalige bevraging om wielrennen aantrekkelijker te maken
UCI lanceert grootschalige bevraging om wielrennen aantrekkelijker te maken

De Internationale Wielerunie UCI wil van de wielerfans weten hoe zij de sport ervaren en wat er beter kan. Om dat te achterhalen, heeft de UCI een vragenlijst opgesteld die iedereen online kan invullen. Het initiatief is vandaag gelanceerd en loopt tot volgende week dinsdag (16 juli). In de enquête komen heel wat onderwerpen aan bod: het gebruik van oortjes en vermogensmeters in het peloton, de grootte en budgetten van teams, de manier waarop wedstrijden op het tv-scherm worden gebracht, het in beeld brengen van datagegevens tijdens wedstrijden, etc.

De vragenlijst is via de website van de UCI beschikbaar in acht talen (niet in het Nederlands) en duurt het zo’n tien minuten om hem in te vullen. Er hangt voor enkele gelukkigen ook een verblijf op het WK in Yorkshire aan vast.

“De aantrekkingskracht van het wielrennen vergroten in een wereld in verandering is een van de centrale doelen van de Agenda 2022 van de UCI”, zegt David Lappartient, voorzitter van de Internationale Wielerunie. “Om dit te doen is het essentieel om niet alleen de mening van de diverse aandeelhouders in het wielrennen te kennen, maar ook die van het brede publiek, zowel toegewijde fans en occasionele toeschouwers. Het onderzoek dat we vandaag lanceren biedt iedereen de kans zijn mening te geven en maakt deel uit van een breder proces dat de UCI zal toelaten stappen te zetten om het wegwielrennen te moderniseren om zo te voldoen aan de verwachtingen van de mensen. Ik wil iedereen bedanken die enkele minuten de tijd neemt om een bijdrage te leveren aan de evolutie van onze sport”, besluit hij.

De enquête is in te vullen via de website https://www.research.net/r/UCI_Fan_Survey.

Bron: Belga