Twee en een half uur tussen ongeval en ademtest Kris Van Dijck

Twee en een half uur tussen ongeval en ademtest Kris Van Dijck

Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck moest pas 2,5 uur na het ongeval dat hij in beschonken toestand veroorzaakte, blazen. Dat schrijft onder meer Gazet van Antwerpen vandaag en het bericht wordt bevestigd door het Antwerpse parket. De agenten ter plaatse moesten wachten op een naburige politiezone om de ademtest uit te voeren. In de nacht van dinsdag 2 juli reed Van Dijck (N-VA) met zijn wagen tegen een aanhangwagen in Dessel, waar hij ook burgemeester is. Hij zou 1,4 promille alcohol in het bloed hebben gehad.

Dat percentage zou hoger kunnen hebben gelegen, blijkt nu. Het Antwerpse parket bevestigt vandaag dat de ademtest pas werd uitgevoerd nadat agenten van de naburige politiezone Geel-Laakdal-Meerhout ter plaatse waren. Zo verstreek er tussen het ongeval en de ademtest 2,5 uur.

Dat een ander korps werd opgeroepen, kan volgens het parket meerdere redenen hebben. Een ervan is dat de agenten van Dessel belangenvermenging wilden vermijden door hun eigen burgemeester te controleren.

bron: Belga