Team USA zal uitnodiging van Witte Huis weigeren, verzekert sterspeelster Rapinoe

Team USA zal uitnodiging van Witte Huis weigeren

De Amerikaanse voetbalvrouwen zullen niet ingaan op een uitnodiging van het Witte Huis om hun wereldtitel met president Donald Trump te vieren. Dat vertelde sterspeelster Megan Rapinoe gisteren in een interview met CNN. “Ik zal niet gaan. En ik geloof dat de andere leden van de ploeg met wie ik erover heb gesproken het evenmin zullen doen”, verklaarde de 34-jarige vedette van het Amerikaanse team.

Rapinoe, die op het WK in Frankrijk de titel van topschutter greep en tot beste speelster werd uitgeroepen, ligt al langer overhoop met Trump. Ze hekelde al meerdere keren zijn politieke beleid. Volgens de aanvalster, in haar land een boegbeeld van de holebigemeenschap, zou Trump een ontmoeting met het team “misbruiken”. “Ik zie niet in waarom we zouden gaan. Ik kan mij niet inbeelden dat mijn teamgenoten in zo’n positie geplaatst willen worden”, stelde ze.

Op de vraag wat ze Trump zou vertellen mocht ze hem toch ontmoeten, antwoordde Rapinoe: “Ik zou hem zeggen dat zijn boodschap mensen uitsluit. Je sluit mensen uit die op mij gelijken. Je hebt een enorme verantwoordelijkheid als leider van dit land om te zorgen voor elk individu, en dat moet je beter doen.”

Via zijn geliefkoosde medium Twitter liet Trump al eerder weten dat hij de Amerikaanse vrouwen hoe dan ook zou uitnodigen na het WK. Tegelijk deelde hij een sneer uit richting Rapinoe. “Megan mag nooit te weinig respect tonen voor ons land, het Witte Huis of onze vlag. Vooral omdat er zoveel voor haar en het team is gedaan. Wees trots op de vlag die je draagt.”

De Verenigde Staten werden zondag voor de vierde keer wereldkampioen. In de finale in Lyon won Team USA met 2-0 van Europees kampioen Nederland.

bron: Belga