Jupiler Pro League - Oefenzeges voor Waasland-Beveren en Roeselare, STVV verliest van Lens

In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen hebben woensdagavond opnieuw enkele Belgische clubs oefenwedstrijden afgewerkt. Sint-Truiden verloor in de vooravond met 2-1 van de Franse tweedeklasser Lens. Waasland-Beveren (tegen 1B-club Lommel) en Roeselare (tegen derde amateurdivisionist Wingene) boekten overwinningen. OH Leuven en Eupen speelden 2-2 gelijk. In het Mijnstadion in Beringen ontving STVV het Racing Lens van Guillaume Gillet. De voormalig Rode Duivel prikte tien minuten voor rust de gelijkmaker tegen de touwen na de openingstreffer van Balongo (10.). Na rust bezorgde Madri de Fransen de zege.

OH Leuven kwam op het veld van VK Linden voor rust op een dubbele voorsprong tegen Eupen, via Hubert (8.) en Mbombo (13.). Na de pauze stelden de Panda's dankzij treffers van Toyokawa (74.) en Gnaka (83.) nog orde op zaken.

Waasland-Beveren boekte op de dag dat het door het Belgisch Arbitragehof (BAS) werd vrijgesproken ook sportief succes. In Melsele versloegen de manschappen van coach Adnan Custovic SK Lommel met 3-1. Roeselare won op bezoek bij de buren uit Wingene met 2-4. Godwin Saviour was bij de bezoekers twee maal trefzeker.