Josy Arens (cdH) overweegt als onafhankelijke te zetelen in de Kamer

Josy Arens (cdH) overweegt als onafhankelijke te zetelen in de Kamer

Kamerlid Josy Arens (cdH) overweegt zijn fractie te verlaten. De Luxemburger is het oneens met de keuze van zijn partij om in Wallonië voor een oppositiekuur te gaan en vindt dat er onvoldoende rekening wordt gehouden met zijn ervaring en populariteit. Indien Arens de stap zet, zou het cdH slechts vier Kamerleden meer tellen en het statuut van fractie verliezen.
“Dat is een optie die effectief de mijne zou kunnen zijn”, zo bevestigde Arens aan Belga een bericht van de krant Le Soir.

Arens heeft naar eigen zeggen geen persoonlijk probleem met partijvoorzitter Maxime Prévôt. Hij prijst diens menselijke kwaliteiten en goede score bij de recente parlementsverkiezingen. Maar de koers van de partij is volgens hem overgenomen door een jongere generatie met meer bescheiden scores die onvoldoende luistert naar de oude garde.

“2017 (ex-voorzitter Benoît Lutgen liet toen de PS vallen in de Waalse regering en ging in zee met MR, nvdr) was een historische vergissing. Vandaag in oppositie gaan, dat is het uitlokken van de verdamping van de partij waarvan ik al sinds de jaren ’60 lid ben. Dat zou ik niet aanvaarden”, aldus Arens. “Een partij weegt pas als ze in de regering zit.”

Arens geeft de hoop niet op dat de partij nog van koers verandert. “Ik wil het debat van binnenuit uitlokken.”

bron: Belga