Bekende tekenaars brengen bedreigde onderwaterwereld tot leven

Bekende tekenaars brengen bedreigde onderwaterwereld tot leven

Op vraag van Greenpeace hebben bekende Belgische en internationale illustratoren tekeningen gemaakt van een onderwaterwereld vol bedreigde vis- en andere diersoorten, die “Lost City” wordt genoemd. Onder andere Quentin Blake en Jan Bosschaert hebben al illustraties ingestuurd. De organisatie heeft de aanvraag gedaan om aandacht te vestigen op het gebied en de bedreiging van diepzeemijnbouw terug te dringen. “Lost City” is een plek in de Atlantische Oceaan, nabij de Azoren, waar er geen enkel licht doordringt, aangezien het zich op een diepte van 750 meter bevindt. Grote delen van de plaats zijn nog niet ontdekt.

“Het is de thuisbasis van vele unieke soorten, die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Volgens wetenschappers zouden hier zelfs sporen van het begin van het leven op aarde te vinden zijn”, aldus Greenpeace in een persbericht.

Greenpeace roept daarom de hulp in van bekende tekenaars. Belgische artiesten, zoals Jan Bosschaert, Alain Bardet, Johan De Moor, Kim, Max Lewko, Yan le Pon, O.G. Boiscommun, Pascale Hecquet, Claude Pelet, het team van Peyo (De Smurfen) en Gaël De Meyere stuurden een tekening in geïnspireerd op de Lost City. Ook grote internationale namen als Quentin Blake (Roald Dahl) en Charlie Adlard (The Walking Dead) doen mee aan de campagne.

Deze plek in de oceaan werd amper twintig jaar geleden ontdekt en wordt door de ontdekkers ‘verzonken’ stad genoemd. Dat komt omdat er zich gigantische hydrothermische schouwen bevinden, die feitelijk onderwater scheuren in de korst van de planeet zijn en die deze onderwaterwereld het uitzicht geven van een verlaten stad.

bron: Belga