Antwerp werkt verder aan uitbouw van de Bosuil

Antwerp werkt verder aan uitbouw van de Bosuil

Antwerp heeft laten weten de werkzaamheden aan het Bosuilstadion verder te zetten. De club diende een bouwvergunning in voor de bouw van een nieuwe Tribune 4. Wanneer die nieuwe tribune afgewerkt zal zijn, zal de Great Old ook haar Europese wedstrijden in eigen huis kunnen spelen. Dat moet Antwerp dit seizoen nog doen in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. “Met het oog op de verdere uitbouw van de Bosuil-site en de structurele vooruitgang van de club werd recent de bouwvergunning ingediend voor de realisatie van Tribune 4”, klonk het. “Met een uitbreiding van de capaciteit zet Antwerp haar ambities verder kracht bij om op lange termijn een sterk verhaal neer te zetten. Na het recente nieuws dat Antwerp volgend seizoen in een uitverkochte Bosuil zal spelen, doet de club er op deze manier alles aan om te kunnen voldoen aan de grote vraag bij haar supporters.”

“Door de bouw van de nieuwe tribune, zal het stadion beschikken over voldoende capaciteit om Europees voetbal te spelen vanaf seizoen 2020-2021”, voegde de club toe. “Zo zal de tribune één grote sfeertribune worden, waarin nauw overleg zal gepleegd worden met de sfeergroepen en supportersclubs.

De tribune zal ook het RAFC trainingscentrum huisvesten voor de jeugd, beloften en A-kern spelers, zodat zij over uiterst moderne technologieën beschikken om zich maximaal te focussen op het voetbal. Hierin worden onder meer kleedkamers, doucheruimtes, ontspanningsruimtes en revalidatieruimtes voorzien. RAFC bouwt hiermee letterlijk verder aan de toekomst van de jeugd. In het verlengde van de Europese trends worden hier ook hospitality ruimtes ondergebracht. Verder zullen de kantoren van de club in dit gebouw ondergebracht worden, zodat alle entiteiten gecentraliseerd worden.

“Het verder dichtbouwen van het stadion komt ook de geweldige sfeer en beleving ten goede, zodat het geluid nog meer in het stadion blijft hangen. Naast de grote vooruitgang met de nieuwe hoofdtribune, wordt op deze manier verder geïnvesteerd om van de Bosuil een sfeervolle en duurzame thuishaven te maken van de Reds.”

“Daarnaast heeft het schepencollege van de Stad Antwerpen vanmiddag de vergunning goedgekeurd voor de sloop van Tribune 4. Dit betekent dat op korte termijn de afbraakwerken starten. Het is nu wachten op een finale bouwvergunning alvorens de werken van start kunnen gaan”, besloten de Antwerpenaars.

bron: Belga