Trein ramt auto in Zele: bestuurder slalomde tussen de slagbomen

Beeld VRT

De bestuurder van de auto die vanochtend op een trein is gebotst in Zele, was geslalomd tussen de slagbomen die omlaag stonden. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen, meldt het parket Oost-Vlaanderen. De 20-jarige man beschikte bovendien niet over een rijbewijs.

Het incident gebeurde om 6.45 uur. De trein Sint-Niklaas-Kortrijk botste op een auto op de overweg van de Lokerenbaan in Zele. “Volgens de eerste vaststellingen heeft de bestuurder van het voertuig type lichte vracht, niettegenstaande de slagbomen omlaag waren, geslalomd tussen de slagbomen door en is de wagen zo in botsing gekomen met een aankomende trein. In het voertuig waren – naast de bestuurder – drie passagiers aanwezig, die in kritieke toestand afgevoerd zijn naar het ziekenhuis”, zegt het parket.

Passagiers

De toestand van twee van de drie passagiers is ondertussen stabiel. De bestuurder raakte lichtgewond. De 20-jarige man uit Hamme werd na verzorging in het ziekenhuis meegenomen voor verhoor. De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.

Vervangbussen

Tussen Lokeren en Dendermonde is vandaag geen treinverkeer mogelijk, want wellicht houdt de hinder de hele dag aan. Het wrak en de trein zullen getakeld moeten worden, en een wissel moet waarschijnlijk hersteld worden. Spoormaatschappij NMBS legt vervangbussen in.