Sea-Watch gaat giften delen met andere hulporganisaties

Sea-Watch gaat giften delen met andere hulporganisaties
Sea-Watch gaat giften delen met andere hulporganisaties

De Duitse hulporganisatie Sea-Watch wil de opgehaalde giften voor kapitein Carola Rackete met andere hulporganisaties gemeenschappelijk inzetten. “Er wordt een commissie opgericht, omdat we het geld zo efficiënt mogelijk willen inzetten voor reddingen op zee. Niet alleen voor Sea-Watch, maar om gemeenschappelijk te bekijken waar de nood het hoogst is”, zei woordvoerder Ruben Neugebauer. In de commissie zouden onder meer vertegenwoordigers zetelen van hulporganisaties en van Seebrücke, een beweging die zich inzet voor de redding van migranten of vluchtelingen op de Middellandse Zee. Een deel van de giften wordt gebruikt voor de gerechtskosten van Rackete.

Na de arrestatie van de 31-jarige in Italië ontstond een golf van solidariteit. Alleen via een oproep van tv-presentatoren Jan Böhmemann en Klaus Heufer-Umlauf liep al bijna een miljoen euro binnen.

Rackete komt uit Nedersaksen. Ze is weer vrij intussen, maar er loopt in Italië nog steeds een onderzoek tegen haar. Ze vaarde met het schip Sea-Watch 3, met tientallen migranten aan boord, zonder toelating de haven van Lampedusa binnen.

Bron: Belga