Zeventigduizend fans voor Ronde van Frankrijk maandagmiddag in Binche

door
Belga
Leestijd 1 min.

De derde etappe van de Ronde van Frankrijk is vanmiddag in de stad Binche vertrokken in een feestelijke sfeer. De politie van Binche zegt dat er ongeveer zeventigduizend fans aanwezig waren. Het startschot van de derde etappe klonk om 12.10 uur. Op de laatste Belgische dag van de 106de Ronde van Frankrijk reed het peloton Frankrijk binnen, in Jeumont, om van daar koers te zetten naar Epernay, in de Champagnestreek, waar ze later op de middag zullen toekomen na een wedstrijd van 215 kilometer.

De politie van Binche maakte al een positieve balans op van het vertrek van de Tour in de stad. Er zouden ongeveer 70.000 wielerfans aanwezig geweest zijn. Ook na het vertrek van de Tourkaravaan gaan de festiviteiten er onverminderd voort.

Fransman Yoann Offredo van het team Wanty-Gobert gaf al wat glans aan het vertrek van deze derde etappe uit Binche, de stad van zijn sponsor Wanty, door in een vroege vlucht mee te springen. Ook onze landgenoot Tim Wellens (Soudal-Lotto) is een van de vijf vluchters.

bron: Belga