Afgelopen weekend explosieven gevonden in huis in Anderlecht

Afgelopen weekend explosieven gevonden in huis in Anderlecht

Er zijn afgelopen weekend explosieven gevonden in een huis in Anderlecht. Dat meldt het Brussels parket. “Op dit moment is er geen bewijs dat deze explosieven bedoeld waren om een toekomstige aanslag te plegen”, zegt Denis Goeman, woordvoerder van het Brussels parket. “De mogelijkheid dat het gaat om de ontdekking van een oude opslagplaats voor explosieven wordt ook overwogen.” De vondst van de zak met explosieven gebeurde op zaterdag 6 juli omstreeks 19.30 uur. De politie werd door een arbeider op de hoogte gebracht toen die de zak aantrof in een opslagruimte in een trap in Anderlecht. Bij het openen van de zak ontdekten de onderzoekers wapens zoals messen en Amerikaanse boksbeugels, maar ook explosieven. De dienst DOVO is die avond ter plaatse gekomen om de explosieven te onderzoeken. Het parket is een onderzoek gestart.

“Uit deze analyses blijkt dat het gaat om meerdere zelfgemaakte explosieven”, verklaart Goeman. “In dit stadium van het onderzoek zijn er geen verdachten geïdentificeerd en in het belang van het onderzoek zal er geen verdere commentaar worden gegeven.”

Tijdens het afgelopen weekend streken er een miljoen mensen neer in Brussel om de start van de Tour de France bij te wonen.

bron: Belga