Wereld Economisch Forum waarschuwt voor mogelijk vertrek uit Davos

door
Belga
Leestijd 1 min.

De stichter van het Wereld Economisch Forum, Klaus Schwab, klaagt in een interview met de krant Südostschweiz de hoge prijzen in het Zwitserse skioord Davos aan. Als hij onvoldoende hotelkamers aan een aanvaardbare prijs vindt, oppert hij dat een vertrek mogelijk is. De jaarlijkse topbijeenkomst van zakenlui en wereldleiders zal begin 2020 voor de 50e keer plaatsvinden. Maar het skioord zou zelfs voor het WEF te duur kunnen worden. "Het opvoeren van de prijzen is een last", waarschuwt Schwab. Hij wil graag verder met Davos, maar daarvoor heeft de man 2.800 hotelkamers nodig aan een aanvaardbare prijs, en voldoende accomodaties voor het personeel. "Als die voorwaarden niet langer voldaan zijn, zouden we met pijn in het hart naar een andere locatie moeten zoeken."

Tijdens het WEF eind januari kan de prijs van een hotelkamer of een appartement oplopen tot duizenden euro's per nacht. De deelnemers betalen met een glimlach voor een goede service, zegt Schwab nog, maar er zijn al gevallen geweest waarbij de prijs kunstmatig hoog was. De deelnemers "reageren zeer gevoelig wanneer ze zich uitgebuit voelen".

Sinds 1971 bespreken CEO's van multinationals en wereldpolitici de grote uitdagingen van de tijd in de Zwitserse Alpen. Slechts eenmaal vond de top niet in Davos plaats: in 2002 trok Schwab naar New York, als teken van solidariteit na de aanslagen van elf september.

Bron: Belga