“We vallen net iets te vroeg met zes”

We vallen net iets te vroeg met zes

Voor The Wolfpack van Deceuninck – Quick-Step zat er vandaag in de Tour alweer geen ploegentijdritzege in. De regerende wereldkampioen vocht over het ganse parcours een nek-aan-nekrace uit met Team Ineos, dat aan de streep minder dan één seconde sneller bleek. Achteraf bleek het een strijd om de tweede plaats te zijn, bij het eerste tussenpunt was het al duidelijk dat Jumbo-Visma op weg was naar een monsterprestatie in de lanen van Brussel. “Ik denk dat we te snel met zes gevallen zijn en zo kwamen we tekort bij de recuperatie. Ineos heeft wat langer met zeven gereden en in de Tour zijn alle details belangrijk: tien seconden meer recuperatie, dat is een wereld van verschil. Als er twee wegvallen, is dat twintig seconden. Dat geeft de doorslag. Ik ben dus ontgoocheld, omdat we net tekortkomen op Ineos”, vertelde Yves Lampaert vlak na de finish aan het Atomium.

De Belgische kampioen tijdrijden van 2017 pakte heel wat kopwerk voor zich. “Over mijn eigen prestatie mag ik wel tevreden zijn. Die lag min of meer in de lijn der verwachtingen. Ook onze kopman Enric Mas gaf een hele goede indruk, ik had hem zelf niet zo goed verwacht. Het is toch een ploegentijdrit die niet helemaal op zijn maat is. Ik ben zeker wel onder de indruk van zijn conditie.”

Voor de rest van de Tour stelt Lampaert zich vooral ten dienste van zijn ploeg, die met Mas voor het eindklassement gaat en met Alaphilippe en Viviani wat ritzeges hoopt te sprokkelen de komende week. “Als er een rit tussenzit waarin ik iets kan forceren, zal ik het wel doen, maar ik denk dat ik me ook zal moeten sparen voor m’n werk voor de ploeg. Dat is de hoofdreden waarom ik hier ben. Voor het overige heb ik niet echt persoonlijke ambities.”

bron: Belga