N-VA behoudt vertrouwen in Kris Van Dijck

N-VA behoudt vertrouwen in Kris Van Dijck

De N-VA behoudt het vertrouwen in Kris Van Dijck, nadat de voorzitter van het Vlaams Parlement onder de invloed van alcohol een ongeval met stoffelijke schade veroorzaakt heeft. “Kris ziet in dat hij een grote fout heeft begaan. Hij zal zijn straf aanvaarden en wil ook een fonds voor verkeersslachtoffers spijzen met zijn maandloon. In die context kunnen wij het vertrouwen behouden in Kris”, zegt zijn partijgenoot en N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys. Van Dijck bevestigde al dat hij dinsdagnacht “met een glas te veel op” een aanhangwagen heeft aangereden. “Ik schaam me hiervoor zeer diep”, zei hij in een mededeling.

Na het ongeval behoudt zijn partij N-VA het vertrouwen in de (kersverse) parlementsvoorzitter. “Drinken en rijden is totaal onaanvaardbaar gedrag en dat geldt voor iedereen in Vlaanderen, dus ook voor de voorzitter van het parlement”, zegt ondervoorzitter Parys. “Ik heb met Kris een gesprek gehad en hij ziet in dat hij een grote fout heeft begaan. Hij zal zijn straf aanvaarden en wil ook een fonds voor verkeersslachtoffers spijzen met zijn maandloon.”

Op basis hiervan kan de N-VA het vertrouwen in Van Dijck behouden, zegt Parys.

Van Dijck is volgens zijn partij bereid om in het parlement alle vragen te beantwoorden die over het ongeval worden gesteld. “Op een dag als vandaag is het belangrijk dat Kris zijn schuld beseft en zegt dat hij een fout heeft begaan. Hij ziet in dat drinken en rijden nooit mogen samengaan. Als daar nog vragen over zijn, moeten die worden beantwoord op het forum dat daarvoor dient: het Vlaams Parlement.”

bron: Belga