Meer wolken, maar het blijft meestal droog

Meer wolken

Vanaf het noorden krijgen we deze namiddag geleidelijk meer zon. In de Ardennen blijven de wolken echter langer slepen, en daar kan nog een laatste buitje vallen. In de Ardennen liggen de maxima tussen 16 en 18 graden, elders tussen 19 en 21 graden. ’s Avonds wordt het overal droog, onder een opklarende hemel. Dat voorspelt het KMI. Komende nacht is het rustig en fris met weinig of geen bewolking. De minima liggen tussen 5 en 8 graden in de Ardennen en de Kempen, rond 12 graden aan zee en tussen 8 en 10 graden in de meeste andere streken.

De bewolking schuift morgen van noord naar zuid en het wordt overal wisselend tot soms zwaarbewolkt. Een lokaal buitje kan tot ontwikkeling komen. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. Tijdens de nacht naar dinsdag wordt het lichtbewolkt, rustig en fris.

Dinsdag zorgt een hogedrukkern in onze omgeving voor een stabilisatie van de atmosfeer. Na een frisse nacht krijgen we afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. Die laatste zijn waarschijnlijk frequenter in het noorden van het land. Het blijft droog en de maxima liggen tussen 18 graden aan zee en in de Hoge Venen en 22 graden op sommige plaatsen in het centrum.

We krijgen woensdag afwisselend wolkenvelden en opklaringen. Tijdens het grootste deel van de dag blijft het nog droog, maar ’s avonds of ’s nachts is er in het westen kans op enkele buitjes. De maxima liggen rond 19 of 20 graden op de Ardense toppen en aan zee en rond 22 of 23 graden in het centrum van het land. Donderdag wordt het vaak zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 18 en 24 graden. Het kwik blijft vrijdag stabiel, maar we kunnen wel buien en eventueel onweer krijgen.

bron: Belga