Ambitieuze plannen voor Les Ardentes na Franse investering

Ambitieuze plannen voor Les Ardentes na Franse investering

De Franse holding Fimalac, gesticht en nog steeds bestuurd door miljardair Marc Ladreit de Lacharrière, is voor 49 procent eigenaar geworden van het Luikse muziekfestival Les Ardentes. Dat hebben organisatoren Gaëtan Servais en Fabrice Lamproye zondag bekendgemaakt, op de laatste avond van de veertiende editie van het festival. Servais en Lamproye houden 51 procent van Les Ardentes in handen. De Franse investering moet hen de ruimte geven te groeien. Het festival vindt plaats aan de oevers van de Maas in Luik, maar heeft volgens de organisatoren zijn verzadigingspunt bereikt. Daarom koesteren ze plannen om te verhuizen naar de Luikse deelgemeente Rocourt. Het stadsbestuur heeft daarvoor reeds zijn principeakkoord gegeven, maar de site ligt nog niet helemaal vast.
Zondag lekte uit dat Les Ardentes mogelijk naar Brussel verplaatst wordt. “We hebben nog geen contacten gelegd om te verhuizen. Maar we kunnen het risico niet lopen een editie te moeten overslaan”, zegt Servais. “Als we rond de maand oktober nog geen definitief antwoord hebben voor de site (in Rocourt, red.), moeten we een andere locatie vinden. En dan is het niet uitgesloten dat dat de Heizel wordt. Daar vinden steeds meer grote evenementen plaats.”
Dit jaar kon Les Ardentes 25.000 bezoekers per dag lokken, maar de organisatoren hopen volgend jaar op 35.000 en de jaren nadien op 60.000 bezoekers. “Wij willen jonge artiesten blijven promoten, maar willen ook grote namen lokken. Om dat te realiseren, hebben we voldoende middelen nodig”, zeggen de organisatoren.
Wat de editie 2019 betreft, waren Servais en Lamproye vooral tevreden met headliners Roméo Elvis op donderdag en Black Eyed Peas op vrijdag. Even was er opschudding toen de politie zaterdagavond het optreden van de Franse rapper Zola om veiligheidsredenen moest stilleggen.

bron: Belga