Kompany krijgt bij eerste wedstrijd als speler voor Anderlecht pandoering te verwerken

Anderlecht heeft vandaag een oefenwedstrijd met zware 5-2 cijfers verloren van Ajax. Speler-trainer Vincent Kompany maakte zijn eerste optreden op het veld voor paars-wit, maar dat liep allesbehalve gezwind. De wedstrijd ging achter gesloten deuren door op het oefencentrum De Toekomst van de Amsterdammers. Goals van De Wit (25. en 27.) brachten Ajax halfweg de eerste helft op een dubbele voorsprong. Testspeler Sidney Sam kon op slag van rust milderen tot 2-1, maar na de pauze namen de Ajacieden al snel opnieuw de bovenhand. Pierie (48.), Jensen (55.) en Huntelaar (61.) deden Anderlecht het schaamrood op de kaken krijgen. Invaller Kara (66.) kon nog eens tegenscoren, waardoor de eindstand op 5-2 kwam te liggen.