Copa América – Braziliaanse bond wil door met Tite

Copa América - Braziliaanse bond wil door met Tite

In de aanloop naar de finale van de Copa América zondag voor eigen publiek tegen Peru heeft de Braziliaanse voetbalbond CBF een einde gemaakt aan de geruchtenstroom rond bondscoach Tite. “Wij willen benadrukken dat we vertrouwen in hem en zijn staf hebben en dat we de samenwerking in stand houden”, liet de CBF in een verklaring weten.
Ook na een eventuele nederlaag in de eindstrijd tegen het zwakkere Peru in Rio de Janeiro zou Tite in functie mogen blijven. De vraag is echter wat hij zelf wil. De 58-jarige Braziliaan is drie jaar werkzaam als bondscoach van de vijfvoudige wereldkampioen en verlengde vorig jaar zijn contract tot het WK van 2022 in Qatar. Hij zou echter om privéredenen na de Copa América iets anders willen gaan doen. Zijn assistent Sylvinho vertrekt al naar Olympique Lyon en coördinator Edu Gaspar stapt mogelijk over naar Arsenal.
De meeste internationals willen Tite graag behouden voor de nationale ploeg. “Hij heeft het vertrouwen van de spelers. Hij is een winnaar, die respect verdient. Wij willen verder met hem”, betoogden Marquinhos en Casemiro in koor.

bron: Belga