Tour de France – Fietsen, springen en vissen in het Fan Park

Tour de France - Fietsen

Geen koers of ploegenvoorstellingen op vrijdag, maar de toeschouwers kunnen vrijdag wel opnieuw terecht in het Fan Park op het De Brouckèreplein. Fietsen, springen en zelfs vissen, het kan allemaal aan de vele sponsorstands. Een overrompeling is het vrijdag niet in het Fan Park, maar het is er wel gezellig druk. Het volk gaat er rustig aan en af en ze gaan niet met lege handen naar buiten. Aan heel wat stands worden gadgets uitgedeeld. Wielerpetjes, drinkbussen, kraslotjes of een gratis koffie liggen klaar voor de toeschouwers.
Entertainment is er ook genoeg, want terwijl de bmx’ers een achterwaartse salto maken, fietst een andere wielerfan zich de longen uit het lijf om het snelste baanrondje van de dag neer te zetten. Wie het wat rustiger aan wil doen, kan zelfs even gaan vissen bij Generation Pèche, een organisatie die zich inzet voor het behoud van de biodiversiteit in de Franse rivieren.
De kinderen kunnen zelf ook op de fiets kruipen. Zo is er een parcours voor de peuters en de iets ouderen kunnen zich wagen aan een ritje op een echte velodroom met hobbels en schuine bochten.
Op zaterdag en zondag wordt het tijdens de openingsetappes van de 106de Ronde van Frankrijk mogelijk nog wat drukker, want de toeschouwers kunnen er de koers ook volgen op een groot scherm.
Bezoekerscijfers van de eerste openingsdag op donderdag kon Tourorganisator ASO nog niet geven.

bron: Belga