Grote Markt loopt stilaan vol voor ploegenvoorstelling Tour de France

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brusselse Grote Markt raakt stilaan gevuld met wielerfans, want vanaf 17.40 uur worden de ploegen van de 106de Ronde van Frankrijk voorgesteld. Intussen loopt het publiek warm met het nodige spektakel. Het evenement van de eerste dag van de Grand Départ is de ploegenvoorstelling in het schitterende decor van de Grote Markt. De ploegen zullen er een per een voorgesteld worden in het bijzijn van Eddy Merckx, de man waar deze Grand Départ om draait.

Om 17.25 uur vertrekken de ploegen vanaf het Koningsplein voor een kort ritje door onder meer de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen tot op het podium op de Grote Markt. De eerste van 22 ploegen komt daar aan om 17.40 uur. Nadien vervolledigen de coureurs hun ritje doorheen het stadscentrum en eindigen ze in het vandaag geopende Fan Park.

De Grote Markt loopt stilletjes aan vol met wielerfanaten die een glimp willen opvangen van hun helden. De reeds aanwezige toeschouwers worden in afwachting van de renners getrakteerd op een show met de Belgisch kampioen beatboxen Big Ben, een bmx-demonstratie en de nodige dansshows.

De Brusselse politie kan beslissen om de Grote Markt en andere delen langs het parcours af te sluiten, als die zijn volgelopen.

bron: Belga