Fan Park van de Grand Départ officieel geopend door Bernard Hinault

Fan Park van de Grand Départ officieel geopend door Bernard Hinault

Vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault heeft samen met Tourdirecteur Christian Prudhomme, Brussels burgemeester Philippe Close en de Brusselse schepenen Delphine Houba en Benoit Hellings het Fan Park van de Grand Départ op het De Brouckèreplein officieel geopend. Het volk stroomde meteen toe om de start van de 106de Ronde van Frankrijk in Brussel te vieren. De festiviteiten van de Grand Départ kunnen met de opening van het Fan Park nu echt beginnen. Het is ook meteen de aanzet naar de ploegenvoorstelling die later plaatsvindt op de Grote Markt. De renners komen nadien nog langs in het Fan Park. “Het is een geweldig moment om het Fan Park te openen. Het ademt hier koers. Brussel is het hart van België en België is het hart van het wielrennen”, vertelt Christian Prudhomme.

Het Fan Park is overladen met stands van sponsors die in de eerste plaats veel gadgets klaar hebben voor de wielerfans, maar ze ook actief betrekken bij het gebeuren. Er zijn springkastelen, spinninglessen, een draaimolen of zelfs een fietsparcours met de nodige hobbels en schuine bochten. Op het grote scherm kunnen de toeschouwers zaterdag en zondag ook de twee eerste ritten van de Tour de France volgen. En wie iets wil bijleren kan terecht op de openlucht tentoonstelling over de geschiedenis van de Tour.

Het Fan Park is vandaag nog tot 20 uur open. Op vrijdag en zaterdag kan het publiek er terecht van 10 tot 19 uur en op zondag van 11 tot 18 uur.

bron: Belga