Copa America - Peru verrassende finalist Copa América

Peru heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa América. De Peruanen verrasten in het Braziliaanse Porto Alegre Chili met duidelijke cijfers: 3-1.

Voor Peru scoorde Edison Flores in de 21e minuut de openingstreffer. Yoshimar Yotún verdubbelde nog voor rust de voorsprong. Feyenoorder Renato Tapia speelde de gehele wedstrijd bij Peru, dat in de tweede helft eenvoudig overeind bleef. In de blessuretijd werd het verschil nog groter toen José Paolo Guerrero de derde treffer voor Peru scoorde.

Peru neemt het zondag in de finale op tegen thuisland en favoriet Brazilië. Dat land plaatste zich dinsdag al voor de 20e keer in de historie voor de eindstrijd door een 2-0 overwinning op aartsrivaal Argentinië. De achtvoudig kampioen speelt voor het eerst sinds 2007 weer de finale van het toernooi. Tweevoudig kampioen Peru speelde de finale het toernooi voor het laatst in 1975. Het won 44 jaar geleden de eindstrijd van Colombia.