Caleb Ewan jaagt op sprintzeges in eerste Tour: "Hier heb ik van gedroomd"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met Caleb Ewan beschikt Lotto Soudal weer over een rassprinter, dat bewees de 24-jarige van Mitchelton overgekomen Australiër onlangs al met met twee ritzeges in de Giro. Zowat de hele Lotto-ploeg voor de 106e Tour is op Ewan afgesteld, die in de strijd om de ritzeges de belangrijkste concurrentie zal krijgen van de Nederlander Dylan Groenewegen en de Italiaan Elia Viviani. "Elke jonge renner wil graag in de Tour staan. Ik ben opgegroeid met deze wedstrijd, ik dacht dat het de enige koers van het seizoen was (lacht). In Australië werden er immers destijds niet zo veel wedstrijden uitgezonden. Hier heb ik dus jaren van gedroomd", bekende Ewan vandaag tijdens de ploegvoorstelling in Brussels Expo.

"Bovendien start de Tour in België, thuisland van onze sponsors. Aangezien de Tour niet meteen zal starten in Australië, is het op een na beste van start gaan in het land van je sponsor. Daarnaast krijgen sprinters ook niet vaak een kans op de gele trui bij de eerste etappe. Nu is dat wel het geval en dus moeten we er volledig voor gaan."

Van druk heeft Ewan naar eigen zeggen weinig last. "Ik voel me relax, ik denk dat de spanning nog moet stijgen. En daarbij, dat is voor iedereen hetzelfde. Er zijn veel snelle jongens die aanspraak kunnen maken op ritzeges. Dat maakt het ook lastiger, want zo kom je moeilijk in de goede positie."

Na zijn succesvolle Giro werd Ewan ook voor de eerste keer vader. "In tussentijd is er heel wat gebeurd, dat klopt", lachte hij. "Het was zeker niet ideaal dat die bevalling tussen Giro en Tour viel. Maar ik ben er goed mee omgegaan, de vorm is er nog steeds. Geen zorgen."

bron: Belga