Missie van Belgische speurders in Byron Bay ten einde, “vruchtbare” samenwerking

Missie van Belgische speurders in Byron Bay ten einde
Missie van Belgische speurders in Byron Bay ten einde

De Australische missie van de drie Belgische speurders die in het kader van het onderzoek naar de vermiste Théo Hayez naar Byron Bay reisden, is ten einde. Vandaag vonden nog enkele laatste vergaderingen plaats met de Australische politie en met de familie van de jongeman. Rond 9 uur ’s ochtends begaven de drie speurders – twee agenten van de federale gerechtelijke politie en een onderzoeker van de Cel Vermiste Personen – zich samen met inspecteur Matt Kehoe van de politie van Byron Bay op het terrein. Ze inspecteerden onder andere de omgeving van de jeugdherberg Wake Up! , waar de jonge Belg verbleef. Ook hadden ze opnieuw een ontmoeting met de familie van Théo, voor een “debriefing” over de evolutie van het onderzoek, meldt een bron nabij het onderzoek aan Belga.

“De Australische politie beweegt hemel en aarde om een spoor te vinden van Théo Hayez”, klinkt het. “Het is een vruchtbare samenwerking geweest omdat alle elementen apart maar weinig betekenis hebben, maar samengelegd kunnen ze enkele zaken ophelderen.”

Er werd vandaag door drie vrijwilligers van de hulpdiensten met een boot nog gespeurd in het moerasgebied rond de jeugdherberg. Die zones waren eerder ook al wel onderzocht, zeggen de hulpverleners aan Belga.

De 18-jarige Théo uit Overijse was sinds eind vorig jaar op reis in Australië. Hij werd voor het laatst gezien op 31 mei toen hij een nachtclub in Byron Bay verliet, in de staat Nieuw-Zuid-Wales in het uiterste oosten van Australië. Hij moest begin juni terug naar België keren. Sindsdien wordt er met man en macht naar de jongeman gezocht door de Australische politie en vrijwilligers.

Bron: Belga