“Samsung klaar met herontwerpen Galaxy Fold”

AFP / J. Sullivan

Samsung heeft zijn opvouwbare smartphone, de Galaxy Fold, van voren af aan opnieuw ontworpen. Dat heeft twee maanden geduurd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is de productie aan het afronden, maar het is niet duidelijk wanneer het toestel alsnog op de markt komt.

Samsung moest de eerste versie van de Galaxy Fold nog voor de start van de verkoop van de markt halen. Recensenten ontdekten dat proefexemplaren scheurtjes vertoonden in het vouwscherm. Eén display hield ermee op, en toen een proefpersoon het scherm aanraakte met een vingernagel, ontstond blijvende schade.

Samsung heeft naar verluidt de beschermlaag van het display veranderd. Ook zou het scharnier waarmee het scherm opvouwt en openklapt, iets zijn aangepast.

Vlaggenschip

De Galaxy Fold moet het vlaggenschip van Samsung worden. Het toestel kost meer dan 2.000 euro. In 2016 had Samsung te maken met problemen bij de lancering van de Galaxy Note 7. Samsung moest het toestel al na een paar weken van de markt halen, omdat de batterij in brand kon vliegen.