Alison Van Uytvanck voorbij veterane Kuznetsova naar tweede ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Alison Van Uytvanck (WTA 58) heeft zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De 25-jarige Van Uytvanck won in drie sets van de negen jaar oudere Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 104): 6-4, 4-6 en 6-2 na 1 uur en 45 minuten. Kuznetsova is een tweevoudig grandslamkampioene (US Open 2004 en Roland Garros 2009) en ex-nummer twee van de wereld.

Van Uytvanck heeft veel punten te verdedigen op Wimbledon. Vorig jaar schopte ze het tot in de vierde ronde op het derde grandslamtoernooi van het seizoen, haar beste resultaat op de All England Club.

In de tweede ronde wacht Van Uytvanck mogelijk een duel met nummer één van de wereld Ashleigh Barty. Dan moet het Australische topreekshoofd later op de dag wel nog de Chinese Zheng Saisai (WTA 43) kloppen.

Eerder vandaag verzekerde ook Elise Mertens (WTA 21) zich van een stek in de tweede ronde door de Française Fiona Ferro (WTA 100) met 6-2 en 6-0 te kloppen. Gisteren overleefden Yanina Wickmayer (WTA 148) en Kirsten Flipkens (WTA 103) eveneens de eerste ronde. Ysaline Bonaventure (WTA 114) werd uitgeschakeld.

Bron: Belga