Couleur Café kan terugblikken op een perfect verlopen 30ste verjaardag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Couleur Café heeft haar 30ste verjaardag in stijl gevierd met een perfect verlopen driedaags festival. Het enige minpuntje op de slotdag zondag was misschien de late opkomst van headliner en diva Ms. Lauryn Hill. De stralende zon, maar ook de nodige verkoeling en schaduw waren aanwezig in het Ossegempark. De nodige randanimatie en het lekkere eten van de verschillende wereldkeukens waren eveneens van de partij, net als de grote namen en vooral het jonge muzikale talent. Naar goede gewoonte werd Couleur Café ondergedompeld in niets dan "good vibes".

Op de slotdag van het Brusselse muziekfestival stopte het dansen niet. Lachy y suprema ley bracht de beste salsabewegingen boven in de festivalgangers aan de Blue Stage en de reggae-iconen van Groundation zorgde voor een collectief heen-en-weergewiebel in het amfitheater van de Green Stage.

Helemaal uit hun dak ging het publiek op de balkanbeats van Goran Bregovic. Onder het motto "gas gas gas" was stilstaan onmogelijk geworden aan het hoofdpodium. De afsluitende act op dat hoofdpodium, de Red Stage, was Fugee-icoon Ms. Lauryn Hill. De start van haar optreden om 23.00 uur miste ze volledig, maar dat werd opgevangen door haar persoonlijke tour-dj. Na een uur plaatjes draaien en enig gefluit vanuit het publiek daagde de ravissante Ms. Lauryn Hill dan toch op. Al kreeg ze het publiek nooit meer echt helemaal mee. Het Congolese feestje van KOKOKO! in het gezellige amfitheater kroonde zich zo tot een uiterst sfeervolle afsluiter.

bron: Belga