Weerbericht - Hittegolf houdt het voor bekeken

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zondagnamiddag is het meestal droog met wolkenvelden, vooral in Laag- en Midden-België. In de Ardennen blijft het zonnig. Het wordt minder warm met maxima rond 21 graden aan de kust en tot 29 of 30 graden in Belgisch Lotharingen. In het centrum van het land verwachten we 26 graden. De wind is matig uit west tot noordwest, voorspelt het KMI. Zondagavond blijft het droog en wordt het lichtbewolkt. Zondagnacht kan er meer bewolking voorkomen in het zuidoosten en een bui is er niet uitgesloten. De minima schommelen tussen 11 graden op de Hoge Venen en 15 of 16 graden aan de kust en in Belgisch Lotharingen. De wind is matig aan zee en eerder zwak in het binnenland en krimpt naar zuidwest tot west.

Maandag blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima dalen nog en schommelen tussen 19 graden aan zee en 24 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. De wind is matig uit west tot noordwest. Dinsdag blijft het meestal droog met afwisselend opklaringen en soms ook vrij veel wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 19 graden op de Ardense hoogten en 24 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richtingen.

Woensdag blijft het zonnig en droog met maxima tussen 19 graden aan de kust en 24 graden in Belgisch Lotharingen. Er waait een matige wind uit noordoost. Donderdag blijft het vrij zonnig met enkele wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 19 graden aan zee en 25 graden in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit noordoost.

Vrijdag zijn er wat meer wolkenvelden maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 21 graden aan de kust en 26 graden in het binnenland. De wind is matig uit noordwest. Zaterdag komt er meer bewolking met kans op enkele buien.

bron: Belga