Waarschuwingsfase Vlaams Warmteactieplan morgen beëindigd

door
Belga
Leestijd 1 min.

De waarschuwingsfase van het Vlaams Warmteactieplan wordt morgen beëindigd. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Maatregelen om kwetsbare groepen te beschermen kunnen teruggeschroefd worden, en wie een intern warmteplan heeft geactiveerd mag dit stopzetten, klinkt het. Het Vlaams Warmteactieplan bestaat uit een waakzaamheidsfase en een waarschuwingsfase. De waakzaamheidsfase loopt van 15 mei tot 30 september 2019. De waarschuwingsfase start 0 tot 2 dagen voor het echt erg warm wordt. De overheid stuurt dan een waarschuwingsmail uit naar een lijst van organisaties die met kwetsbare groepen werken: zo weten die dat het erg warm zal worden en kunnen ze de gepaste maatregelen treffen.

De waarschuwingsfase werd op 21 juni geactiveerd en wordt maandag weer beëindigd, omdat er vanaf dan in Ukkel temperaturen onder 25 graden worden voorspeld. Maatregelen tegen de warmte kunnen worden teruggeschroefd, en wie een intern actieplan heeft geactiveerd mag dat stopzetten.

"Denk eraan om binnenruimtes goed te verluchten zodat ook de binnentemperatuur kan dalen", klinkt het nog. Het Agentschap meldt nog waakzaam te blijven voor nieuwe warmteperiodes.

bron: Belga