Africa Cup 2019 - Gastland Egypte wint ook zijn derde groepswedstrijd

Egypte begint met het nodige vertrouwen aan de knock-outfase van de Africa Cup. Het gastland won zondag ook zijn derde en laatste groepswedstrijd zonder tegendoelpunt. In Caïro was het met 2-0 te sterk voor Oeganda Mohamed Salah (36e) en Ahmed El Mohamadi scoorden. Trezeguet (ex-Anderlecht en -Moeskroen) speelde een volledige wedstrijd voor Egypte, Farouk Miya (ex-Standard) deed hetzelfde voor Oeganda, dat zich ondanks de nederlaag eveneens voor de achtste finales kwalificeerde. Congo, dat met 4-0 van hekkensluiter Zimbabwe won, kan als één van de vier beste derdes nog doorgaan. Het waren Antwerp-spits Jonathan Bolingi (4e), Cedrik Bakambu (34e en 65e pen) en Britt Assombalonga (78e), die Zimbabwe inblikten. Bolingi speelde alleen de eerste helft. Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) maakte de 90 minuten vol. Christian Luyindama (ex-Standard) mocht zeven minuten voor tijd invallen. Parfait Mandanda (Charleroi), Paul-José Mpoku (Standard) en Yannick Bolasie, vorig seizoen door Everton uitgeleend aan Anderlecht, kwamen niet van de bank. Merveille Bokadi (Standard) was geschorst. Bij Zimbawe werd Anderlecht-spits Knowledge Musona tien minuten voor affluiten vervangen.

Egypte eindigde met het maximum van zes punten in groep A, voor Oeganda (4), Congo (3) en Zimbabwe (1).